Виконавська виразність у контексті еволюційних процесів свідомості. - Діте, Людмила Анатоліївна (My University, 2017)
У статті розглянуто певні закономірності, що сформовані різними виконавськими епохами, які затверджували далеко не однозначне уявлення про виразність виконавця. В умовах сучасності, коли змінюється уявлення про природу людини, яка розглядається більш як вібраційна сутність, ніж як фізична, в розуміння виконавської виразності привносяться нові грані осмислення. Виходячи на рівень високочастотних вібрацій, виконавець вже здатний відобразити синтез двох світів – проявленого та непроявленого, –знаходячи можливість розкриття особистої виразності, як зовнішнього прояву висловлення душі.
Діте Л. А. Виконавська виразність у контексті еволюційних процесів свідомості / Л. А. Діте // Мистецька освіта: історія, теорія, технології : зб. наук. праць. – Харків : ХНПУ ім. Г. С. Сковороди, 2017. – С. 261–270.
Keywords: виконавська виразність, свідомість, вібрації, усвідомлене творіння; performing expressiveness, consciousness, vibrations, conscious creation; исполнительская выразительность, сознание, вибрации, осознанное творение