Деякі методико-педагогічні аспекти роботи над самовдосконаленням музичних навичок студентів вищих музично-педагогічних навчальних закладів - Олешко, Валерій; Олешко, Тетяна (My University, 2017)
Одним із найголовніших завдань в роботі викладача музично-інструментального виконавства є розвиток у студента музичного мислення – високого ступеня сприйняття образно-виражального змісту музичного твору, що максимально поєднує внутрішні перетворення художньої уяви в реальне звучання на конкретному музичному інструменті. В умовах творчої роботи зі студентами (при помітній різниці їх загально-музичного і фахового рівнів) однією з найважливіших вимог викладання стає ретельне вивчення особистісних даних та ступінь їх прояву у виконавському розвитку кожного студента. Вивчення індивідуальності є тривалим і послідовним процесом спостережень, перевірок роботи студента над засвоєнням навчального репертуару.
Олешко В. Л. Деякі методико-педагогічні аспекти роботи над самовдосконаленням музичних навичок студентів вищих музично-педагогічних навчальних закладів / В. Л. Олешко, Т. Є. Олешко // Проблеми саморозвитку та самовдосконалення особистості в умовах модернізації педагогічної освіти : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., 22 листоп. 2017 р. – Харків : ХГПА. – С. 198–200.
Keywords: професійний розвиток, музичні навички, музичне мислення, комплексний розвиток, теоретичний аналіз, виконавський та педагогічний досвід; профессиональное развитие, музыкальные навыки, музыкальное мышление, комплексное развитие, теоретический анализ, исполнительный и педагогический опыт; professional development, musical skills, musical thinking, integrated development, theoretical analysis, executive and pedagogical experience