Поліхудожність в інструментально-виконавській підготовці майбутніх учителів музичного мистецтва - Аржанухіна, Світлана; Цуранова, Оксана; Бесшапошникова, Тетяна (My University, 2025)
Навчально-практичний посібник розроблено відповідно до вимог освітньо-професійної програми підготовки фахівців за спеціальністю А 4 Середня освіта (Музичне мистецтво). В посібнику представлено методично обґрунтовану інтегративно-предметну модель вивчення фортепіанних творів на заняттях з освітніх компонентів «Спеціальний музичний інструмент. «Фортепіано», «Додатковий музичний інструмент. «Фортепіано». Представлена методика базується на впровадженні інтегрованого підходу до опрацювання музичного твору. Укладачами окреслені етапи роботи над музичним твором, розроблено орієнтовні моделі поліхудожнього аналізу різножанрових творів українських композиторів.
Keywords: поліхудожність; інструментально-виконавська підготовка; учителі музичного мистецтва; синтез мистецт; polyartism; instrumental and performing training; teachers of musical art; synthesis of arts