Особливості підготовки вчителя музичного мистецтва до диригентсько-хорової творчості. - Мараренко, В.; Варганич, Галина (My University, 2018)
У статті розглянуті складові чинники диригентсько-хорової творчості в процесі підготовки майбутнього вчителя музичного мистецтва до педагогічної практики. Розкрите питання вокально-хорової культури. Проаналізовано процес підготовки учня до уроків музичного мистецтва відповідно до вікових, фізіологічних та психологічних особливостей розвитку голосу. Детально описано процес взаємодії учня з диригентом-хормейстром через вербальне спілкування, мануальні знаки та знакову систему.
Мараренко В. Д. Особливості підготовки вчителя музичного мистецтва до диригентсько-хорової творчості / В. Д. Мараренко, Г. О. Варганич // Теоретичні та методологічні проблеми сучасної педагогіки та психології : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Миколаїв, 09-10 листопада 2018 р.) ∕ ГО «Інститут інноваційної освіти»; Науково-навчальний центр прикладної інформатики НАН України. – Миколаїв : ГО «Інститут інноваційної освіти», 2018. – С. 100–105.
Keywords: охорона голосу, співацька постава, вокальна техніка, вербальне спілкування, знакова система