Криголами : активності до уроку у новій українській школі : практ. посіб. - Харківська, Алла; Борзик, Олена (My University, 2020)
Посібник містить добірку методів, прийомів, вправ, що здатні забезпечити відкритий діалогічний освітній простір; комфортну психологічну атмосферу співпраці та взаємоповаги в освітньому процесі; налагодження контакту учителя з учнями й учнів між собою; умотивування учнів до активного пізнання світу; усвідомлення школярами, що вони частина толерантної спільноти. До кожного розділу посібника надано методичні рекомендації щодо проведення знайомства членів спільноти, вітання з учнями, встановлення правил роботи на уроці та повідомлення щоденних новин.
Криголами : активності до уроку у новій українській школі : практ. посіб. / уклад.: А. А. Харківська, О. Б. Борзик ; Комун. закл. «Харків. гуманітар.-пед. акад.» Харків. облради. – Харків, 2019. – 107 с.
Keywords: «Криголами», активності до уроку, НУШ, знайомство, вітання, правила роботи на уроці, щоденні новини; Icebreakers, activities for the lesson, NUS, acquaintance, greetings, rules of work at the lesson, daily news; «Ледоколы», активности к уроку, НУШ, знакомство, приветствие, правила работы на уроке, ежедневные новости