Роль педагога в адаптації студентів музичного мистецтва до навчання у ВУЗі - Дорош, Тетяна (My University, 2018)
У статті особлива роль відводиться педагогу, який допомагає студентові музичного профілю швидко адаптуватися до сучасних умов у ЗВО. Акцентовано увагу на основних етапах адаптаційного процесу, кожен із яких має свої особливості й передбачає підготовчий етап, готовність до колективної співпраці та організованої самостійної діяльності, аналітичний аспект. Автором наведені конкретні приклади адаптації студентів музичного мистецтва в Комунальному закладі «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради.
Дорош Т. Л. Роль педагога в адаптації студентів музичного мистецтва до навчання у ВУЗі / Т. Л. Дорош // Наукові записки кафедри педагогіки : зб. наук. праць / М-во освіти і науки; Харків. нац. ун-т ім. В. Н. Каразіна; Комун. закл. «Харків. гуманітар.-пед. акад.» Харків. облради. – Харків, 2018. – Вип. 42. – С. 80–86.
Keywords: педагог, студент, музичне мистецтво, адаптація; педагог, студент, музыкальное искусство, адаптация; teacher, student, musical art, adaptation