Методика використання оздоровчих технологій у процесі позааудиторних занять з нетрадиційних видів гімнастики - Фоменко, Олена (My University, 2014)
Дисертацію присвячено теоретико-методологічному обґрунтуванню, розробці та практичній реалізації методики використання оздоровчих технологій у процесі позааудиторних занять з нетрадиційних видів гімнастики студенток вищих навчальних закладів. На основі аналізу науково-методичної літератури та практичному досвіду узагальнено загальні теоретичні положення з організації та змісту фізичного виховання студенток вищих навчальних закладів у процесі позааудиторних занять, розкрито сутність експериментальної методики. Розроблено порівняльну характеристику популярних видів оздоровчої гімнастики за даними сучасних наукових і науково-методичних літературних джерел. Проведено аналіз мотивації студенток щодо занять фізичним вихованням та можливостей застосування оздоровчих технологій у процесі позааудиторних занять з нетрадиційних видів гімнастики у вищих навчальних закладах. Теоретично обґрунтовано та експериментально перевірено ефективність методики використання сучасних оздоровчих технологій на основі комплексного застосування вправ нетрадиційних видів гімнастики на позааудиторних заняттях19 студенток. Встановлено ефективність впливу комплексних занять нетрадиційними видами гімнастики на фізичний стан та стан фізичної підготовленості, на розвиток рухових та рухово-координаційних здібностей студенток вищих навчальних закладів, що сприяло поліпшенню їх здоров’я.
Фоменко О. В. Методика використання оздоровчих технологій у процесі позааудиторних занять з нетрадиційних видів гімнастики : автореф.дис. … канд. пед.наук : 13.00.02 / Фоменко Олена Валеріївна ; Луганський нац. ун-т імені Тараса Шевченка. – Луганськ,2014. – 20 с.
Keywords: методика, оздоровчі технології, позааудиторні заняття, фізичний розвиток, рухові здібності, студентки, фітнес-аеробіка, шейпінг, пілатес; methodoly, health technologies, extracurricular classes, physical development, motor skills, student, fitness aerobics, shaping, pilates; методика, оздоровительные технологии, внеаудиторные занятия, физическое развитие, двигательные способности, студентки, фитнес- аэробика, шейпинг, пилатес