Теоретичний аналіз з питань діяльності інклюзивно-ресурсних центрів - Калініна, Тетяна; Яцинік, Алла (My University, 2024)
У статті висвітлені питання діяльності інклюзивно-ресурсного центру основною метою якого є забезпечення доступності та високої якості освіти для дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивному середовищі. Основний акцент зроблено на системі психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами, проблемі організації та змісту оптимального психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами. Також у сучасних умовах розвитку освіти вирішальну роль відіграє її кадрове забезпечення. Розглянуто основні посади в інклюзивно-ресурсному центрі для надання психолого-педагогічних та кoрекційно-розвиткових послуг. Увага приділена питанням якості кадрового забезпечення інклюзивно-ресурсного центру, а саме високий рівень професійної компетенції фахівців, належна підготовка та перепідготовка, регулярність підвищення свого професійного рівня.
Калініна Т. С. Теоретичний аналіз з питань діяльності інклюзивно-ресурсних центрів / Тетяна Калініна, Алла Яцинік // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Психологія – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2024 – Вип. 2. – С. 119-124
Keywords: діти з особливими освітніми потребами, інклюзивно-ресурсний центр, психолого-педагогічний супровід, індивідуальна програма розвитку, команда; children with special educational needs, inclusive resource center, psychological and pedagogical support, individual development program, team