Формування полілінгвальної й полікультурної особистості майбутнього педагога в Україні на етапі її входження в європейський освітній простір - Чала, Анна (My University, 2017)
Наукова розвідка присвячена мовному питанню, що на сьогодні є важливим складником освіти загалом і педагогічної зокрема, тому сучасна освітня стратегія спрямована на формування особистості, яка усвідомлює важливість вивчення іноземних мов, шанує різні національні культури, яка здатна до ефективної життєдіяльності в багатонаціональному й полікультурному середовищі. Запропонована низка заходів, що суттєво актуалізує проблему полікультурного й полілінгвального виховання студентів; сприяє підвищенню готовності до сприйняття культурних змін і до адаптації в новому середовищі та сприяє удосконаленню високого рівня полікультурної та полілнгвальної компетентностей, що є ключовими професійної діяльності майбутніх педагогів у культурно різноманітному соціумі.
Чала А. Г. Формування полілінгвальної й полікультурної особистості майбутнього педагога в Україні на етапі її входження в європейський освітній простір / А. Г. Чала // International scientific-practical conference Forming of modern educational environment: benefits, risks, implementation mechanisms: Conference Proceedings, September 29, 2017. – Tbilisi : Baltija Publishing, 2017. – P. 177–180.
Keywords: мова, педагогічна освіта, освітня стратегія, полі культурність, полілінгвальність, компетентності, майбутні педагоги; language, pedagogical education, educational strategy, cultural field, multilingualism, competences, future teachers