Професійна підготовка фахівців спеціальної та інклюзивної освіти: актуальні потреби та напрями розвитку на прикладі Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради - Пєхарєва, Альона; Ільченко, Оксана; Тарасова, Віталія (My University, 2024)
У статті проаналізовано сучасні вимоги до підготовки фахівців у галузі спеціальної освіти. З’ясовано, що майбутній педагог спеціальної освіти повинен володіти знаннями про основи навчання, виховання і розвитку дітей з особливими освітніми потребами, методами різного типу корекції та діагностики. Якісна підготовка фахівців має охоплювати не лише знання з корекційної педагогіки та спеціальної психології, а й уміння ефективно використовувати цифрові інструменти, створювати індивідуальні навчальні програми і забезпечувати інтерактивну взаємодію з учасниками освітнього процесу
Пєхарєва А. Професійна підготовка фахівців спеціальної та інклюзивної освіти: актуальні потреби та напрями розвитку на прикладі Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради / А. Пєхарєва, О. Ільченко, В. Тарасова // Молодь і ринок, 2024. – № 10(230). – С. 132–138.
Keywords: спеціальна освіта, інклюзивна освіта, підготовка фахівців, заклади вищої освіти, освітній процес; special education, inclusive education, training of specialists, institutions of higher education, educational process