Дидактичні аспекти викладання навчальної дисципліни «Вступ до спеціальності» в педагогічному ВНЗ - Толмачова, Ірина (My University, 2016)
На основі аналізу наукової літератури та досвіду роботи розкрито дидактичні аспекти викладання навчальної дисципліни «Вступ до спеціальності» у педагогічному ВНЗ. Організація навчально-пізнавальної діяльності майбутніх учителів у процесі вивчення кожної теми передбачала послідовну реалізацію мотиваційно-цільового, змістовно-операційного та рефлексивно-оцінного компонентів. Представлено підходи до реалізації завдання набуття студентами суб’єктного досвіду у ході виконання ними запропонованої автором системи вправ та завдань. Дана робота розглядається як ефективний засіб оволодіння майбутніми вчителями початкових класів навчально-пізнавальною діяльністю та прояву інтелектуальної творчості.
Толмачова І. М. Дидактичні аспекти викладання навчальної дисципліни «Вступ до спеціальності» в педагогічному ВНЗ / І. М. Толмачова // Педагогіка формування творчої особистості у вищій та загальноосвітній школах: зб. наук. пр. – Київ ; Запоріжжя, 2016. – Вип. 50 (103) – С. 448–454.
Keywords: професійно-педагогічна підготовка, навчально-пізнавальна діяльність, студент педагогічного ВНЗ, навчальна дисципліна «Вступ до спеціальності», система вправ та завдань; профессионально-педагогическая подготовка, учебно-познавательная деятельность, студент педагогического ВУЗа, учебная дисциплина «Введение в специальность», система упражнений и заданий; professional and pedagogical preparation, teaching and cognitive activity, student of pedagogical University, educational discipline «Introduction to specialty», a system of exercises and tasks