Вплив музичного мистецтва на психоемоційний стан дитини - Варганич, Галина; Лісняк, Аліна (My University, 2025)
Розглянуто дослідження впливу музики на психоемоційний розвиток дитини дошкільного віку у процесі її розвитку. Доведено, що музикотерапія впливає на емоційний стан дитини, на її настрій, і стан здоров'я взагалі. В статті розглянутий терапевтичний ефект музикотерапії в різні епохи: Піфагора, Платона, Арістотеля. Основними головними завданнями, що визначають музикотерапію є формування і розвиток музичних і творчих здібностей, розширення і розвиток емоційної сфери, розвиток морально-комунікативних якостей.
Keywords: психоемоційний розвиток дитини; дошкільний вік; музикотерапія; емоційний розвиток; музично-психотерапевтичні центри; psychoemotional development of a child; preschool age; music therapy; emotional development; music-psychotherapy centers