РОЗРОБКА ЕЛЕКТРОННИХ ТЕМАТИЧНИХ СЛОВНИКІВ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ НА ОСНОВІ HTML ТА СSS - ГАЛИЦЬКА, Олена (My University, 2019)
Анотація Одним із вирішальних чинників модернізації системи освіти є створення та застосування нового покоління засобів навчання, зокрема комп’ютерних, які поєднують досягнення сучасної педагогічної науки з можливостями інформаційно-комп’ютерних технологій. Це потребує більшої уваги до організації здійснення професійної підготовці майбутніх учителів до майбутньої діяльності. Під час реалізації освітнього процесу необхідно приділяти увагу формуванню у майбутніх учителів таких ключових компетентностей, як: інформаційно-цифрова, спілкування державною або іноземними мовами, уміння вчитися впродовж життя тощо. Цьому сприяє використання на заняттях із студентами електронних освітніх ресурсів, серед яких чільне місце займають електронні підручники, практикуми, робочі зошити, словники та інші дидактичні демонстраційні матеріали. Організовувати ефективну роботу учнівської молоді з цими матеріалами викладачі можуть завдяки застосуванню в освітньому процесі різних мобільних пристроїв. Таким чином, актуальність зазначеної проблеми полягає у створенні фахівцями з певної галузі електронних словників, що відповідають визначеній меті подальшого їх застосування та недостатньої розробленості цього питання. Необхідність подолання сфомульованих суперечностей зумовили вибір теми магістерської роботи: «Розробка електронних тематичних словників іноземної мови на основі HTML та СSS». Практичне значення одержаних результатів дослідження полягає в тому, що застосування шаблонів створених за допомого HTML та CSS під час колективного створення електронних тематичних словників та використання при цьому теоретично обґрунтованих методичних рекомендацій щодо удосконалення такої спільної діяльності дозволяє значно скоротити терміни отримання цього навчального продукту.
Галицька О. Розробка електронних тематичних словників іноземної мови на основі html та СSS : пояснювальна записка до магістерської роботи магістр (освітній ступінь) спеціальності 122 Комп’ютерні науки / О. Галицька ; наук. керівник Ірина Морквян. – Харків, 2019.
Keywords: Електронний тематичний словник, електронний освітній процес, розмітка гіпертексту HTML та СSS; Электронный тематический словарь, электронный образовательный процесс, разметка гипертекста HTML и СSS; Electronic thematic dictionary, electronic educational process, HTML and CSS hypertext markup