Удосконалення фахових компетентностей на заняттях із диригування - Башевська, Марина; Юришева, Лідія; Літвінова, І. Є.; Колеснікова, Марина (My University, 2021)
Методичні настанови укладено відповідно до чинної освітньо-професійної програми спеціальності Музичне мистецтво з метою підвищення навичок техніки диригування та вдосконалення фахових компетентностей учителів музичного мистецтва на основі особистісного підходу та індивідуальної траєкторії навчання. Сприяючи поглибленню процесу професійної підготовки, в настановах розглядається мистецтво диригування як структурний компонент навчально-професійної діяльності (художньо-образні аспекти, методи підготовки, аналізу та методи роботи над творами); порушуються основоположні принципи диригентської підготовки (технічно-практичні аспекти, практичні вправи/ схеми). Для підвищення рівня засвоєння знань укладено питання до самоперевірки, рекомендовано нотний репертуар, наведено приклади аналізу хорового твору, таблиця темпових градацій. Матеріали рекомендовано здобувачам вищої освіти для застосування в практичній діяльності з метою підвищення якості виконавської майстерності та професійного рівня.
Удосконалення фахових компетентностей на заняттях із диригування / уклад.: М. Л. Башевська, Л. В. Юришева, І. Є. Літвінова, М. Л. Колеснікова І. М. Коржавих ; Харківський педагогічний фаховий коледж Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради. – Харків, 2021. – 102 с.
Keywords: диригування, музичне мистецтво, компетентність