New approaches to drug testing in Drosophila melanogaster - Dekhtiarova, Olena; Moskalov, Vitalii; Rusanova, R.; Veklych, A.; Chornii, K. (My University, 2022)
У тезах проаналізовано новий підхід до тестування різних речовин на Drosophila melanogaster з використанням даних молекулярної біології. Перспективним є розробка нових токсикологічних та фармакологічних моделей на основі відомостей про гени гомологічні Drosophila melanogaster до генів людини, що спричиняють хвороби, а також дослідження явища РНК-інтерференції в клітинах Drosophila melanogaster для розробки засобів противірусній терапії Підготовлені матеріали можуть бути використані у викладанні та вивченні біотехнології та зоології, у науковій роботі студентів та викладачів
New approaches to drug testing in Drosophila melanogaster / O. Dekhtiarova, V. Moskalov, R. Rusanova, A. Veklych, K. Chornii // Проблеми та досягнення сучасної біотехнології : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Харків, 20 травня 2022 р.).. – Харків : НФаУ, 2022. – С. 12 – 13.
Keywords: Drosophila melanogaster , гени люди; Drosophila melanogaster, human genes