Перспективи впровадження нових інформаційних технологій в освіту - Клєба, Анна; Прокопенко-Дубова, Д. Ю. (My University, 2022)
У роботі визначено, що інформатизація освіти – це процес забезпечення освітньої галузі теорією і практикою розробки та використання сучасних нових інформаційних технологій для досягнення психолого-педагогічних цілей освіти і навчання. Доведено, що роль і значення інформаційних технологій для сучасного етапу розвитку суспільства є стратегічно важливою і значення цих технологій в найближчому майбутньому буде швидко зростати. Процес інформатизації суспільства обовʼязково супроводжуватиме процес інформатизації освіти
Клєба А. І. Перспективи впровадження нових інформаційних технологій в освіту / А. І. Клєба, Д. Ю. Прокопенко-Дубова // Актуальні проблеми освітньо-виховного процесу та шляхи їх вирішення в умовах сучасних викликів: зб. наук. праць за матеріалами наукової інтернет – конф. з проблем вищої освіти і науки ( Харків, 18 листопада 2022 р.). – Харків : ХНАДУ, 2022. – С. 133–136.
Keywords: інформаційні технології, освіта, навчання, процес інформатизації; information technologies, education, training, informatization process