Підготовка майбутніх учителів початкової школи до здійснення науково-методичної роботи в умовах інклюзивного навчання. - Акімова, Олена; Бабакіна, Оксана; Кузнецова, Оксана (My University, 2020)
Втілення основних засад Концепції розвитку інклюзивного навчання в Україні передбачає підготовку майбутніх учителів початкової школи до здійснення науково-методичної роботи. Стаття присвячена аналізу основних напрямів підготовки майбутніх учителів початкової школи до здійснення науково-методичної роботи в умовах інклюзивного навчання. У статті висвітлюється напрями підготовки майбутніх учителів початкової школи до здійснення науково-методичної роботи в умовах інклюзивного навчання. Розкрито поняття «науково-методична робота» та «науково-методична робота в умовах упровадження інклюзивного навчання». Схарактеризовано професійні якості педагогічного працівника та визначено зміст груп компетентностей, що забезпечують успішність здійснення науково-методичної роботи, а саме: фахові, методичні та професійні.
Акімова О. М. Підготовка майбутніх учителів початкової школи до здійснення науково-методичної роботи в умовах інклюзивного навчання / О. М. Акімова, О. О. Бабакіна, О. В. Кузнецова // Молодий вчений : наук. журнал. – 2020. – №3 (79). – С. 85–89.
Keywords: науково-методична робота, майбутній учитель початкової школи, заклад вищої освіти, інклюзивна освіта, інклюзивна форма навчання; scientific and methodological work, future primary school teacher, institution of higher education, inclusive education, inclusive form of education; научно-методическая работа, будущий учитель начальной школы, учреждение высшего образования, инклюзивное образование, инклюзивное форма обучения