Соціально-психологічна робота з військовослужбовцями та ветеранами збройного конфлікту в Україні - Чернецька, Юлія (My University, 2024)
Статтю присвячено проблемі соціально-психологічної роботи з військовослужбовцями і ветеранами збройного конфлікту в Україні, яка дедалі стає більш очевидною і вкрай актуальною в умовах тривалого часу ведення бойових дій. Установлено, що військовослужбовці і ветерани збройного конфлікту стали чи не найуразливішими категоріями отримання соціальних послуг, оскільки поки недосконало напрацьовані механізми здійснення соціально-психологічної підтримки через наявність комплексу проблем у військовослужбовця (медичні, психологічні, соціальні, соціально-побутові, особистісні) та необхідність реалізації різнопрофільних завдань суб’єктами здійснення соціальної допомоги. Соціально-психологічна робота може бути реалізована за допомогою спеціально розроблених методик і технологій соціальної роботи, адаптованих до особистісних потреб клієнтів-військовослужбовців
Keywords: соціально-психологічна робота; військовослужбовці; ветерани; збройний конфлікт; соціальна робота; психологічна робота; social and psychological work; military personnel; veterans; armed conflict; social work; psychological work