ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНА ДІАГНОСТИКА ЯКОСТІ ОСВІТИ У ПЕДАГОГІЧНОМУ ВНЗ - Проскурняк, Олена; Петриченко, Лариса; Харківська, Алла; Отрошко, Тамара; Шапаренко, Христина; Ільченко, Оксана; Чаговець, Алла; Коваленко, В.Е.; Тельна, Ольга; Потамошнєва, Олена (My University, 2017)
Навчально-методичний посібник охоплює широке коло питань освітньої галузі, включаючи базові аспекти процесу педагогічного діагностування, а саме: основи сучасної математичної статистики, визначення оптимальних статистичних критеріїв для проведення дослідження (курсові, конкурсні, дипломні, кандидатські та докторські роботи), основи теорії оцінок і теорії перевірки гіпотез. Авторами зібрано та проаналізовано матеріал, накопичений у вітчизняній і зарубіжній літературі, а також представлено результати власних досліджень. Репрезентована інформація адаптаптована для студентів і викладачів педагогічних ВНЗ. У навчально-методичному посібнику систематизовано доступні та інформативні методи дослідження, які використовуються для діагностики інтелектуальних і мовленнєвих порушень. Посібник призначений для студентів, магістратів, аспірантів і викладачів вищих навчальних закладів, а також для тих, кого цікавлять питання педагогічного експерименту.
Діагностика інтелектуальних і мовленнєвих порушень у дітей різних вікових категорій
Психолого-педагогічна діагностика якості освіти у педагогічному ВНЗ : навч.-метод. посіб. / О. І. Проскурняк, Л. О. Петриченко, А. А. Харківська, Т. В. Отрошко, Х. А. Шапоренко, О. В. Ільченко, А. І. Чаговець, В. Е. Коваленко, О. А. Тельна, О. М. Потамошнєва; за заг. ред. Г. Ф. Пономарьової; Комунальний заклад «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради. – Харків, 2017. – Ч. 3 : Діагностика інтелектуальних і мовленнєвих порушень у дітей різних вікових категорій. – 381 с.
Keywords: педагогічне діагностування, математична статистика, основи теорії оцінок