Розвиток музичної культури у здобувачів вищої педагогічної освіти - Харківська, Алла Анатоліївна (My University, 2023)
У статті автором на основі аналізу науково-педагогічної та спеціальної літератури досліджено питання розвитку музичної культури у здобувачів вищої педагогічної освіти. Автором проаналізовано сутність понять «культура», «музична культура», «професійна підготовка майбутніх учителів музичного мистецтва», розглянуто структурні компоненти професійної культури педагога-музиканта. Доведено, що формування та розвиток музичної культури у здобувачів вищої педагогічної освіти відбувається не тільки в соціокультурному середовищі, а й у процесі їх фахової підготовки. Обґрунтовано, що майбутні вчителі музичного мистецтва у закладі вищої освіти набувають не тільки теоретичного базису, практичних умінь, а ще виробляють власну систему ціннісних орієнтацій, що не може не впливати на їх рівень професійної і музичної культури. Автор приходить до висновку, що на сьогодні розвиток музичної культури у здобувачів вищої педагогічної освіти є одним із основних завдань у процесі професійної підготовки майбутніх фахівців.
Харківська А. А. Розвиток музичної культури у здобувачів вищої педагогічної освіти / А. А. Харківська // Наука і техніка сьогодні. Серії : право,економіка,техніка,фізико-математичні науки. – 2023. – Вип. 12 (26). – C 602-611
Keywords: музична культура, здобувачі вищої освіти, майбутні вчителі музики, музичне мистецтво, освіта, професійна підготовка; musical culture, students of higher education, future music teachers, musical art, education, professional training