Практикум із методики організації виховної роботи в закладах вищої освіти - Пономарьова, Галина; Репко, Інна; Одарченко, Вероніка (My University, 2018)
У навчальному посібнику вміщено основні поняття теорії та методики організації виховного процесу у закладах вищої освіти (сутність, принципи, зміст, форми, методи позааудиторної виховної роботи зі студентами) з урахуванням досягнень сучасної науки та досвіду розбудови національної системи освіти; розкрито особливості студентської молоді як соціальної групи, педагогічні засади формування та розвитку студентського колективу, органів студентського самоврядування. Особливу увагу приділено ролі та функціям куратора академічної групи в управлінні системою виховної роботи у закладах вищої освіти. Навчальний посібник автори розглядають як збірник матеріалів для самостійної роботи студентів та контролю рівня опанування навчального матеріалу з дисциплін «Методика виховної роботи в ЗВО» та «Методика організації виховної роботи». Рекомендовано для студентів та аспірантів закладів вищої освіти, кураторів академічних груп та усіх, хто не байдужий до проблем виховання особистості.
Практикум із методики організації виховної роботи в закладах вищої освіти : навч. посібник / Г. Пономарьова, І. Репко, В. Одарченко ; Комунальний заклад «Харківська гуманітарно-педагогіна академія» Харківської обласної ради. – Харків, ТОВ «ТО Ексклюзив», 2018. – 153 с.
Keywords: педагогіка, виховання, процес, методика, прийоми, організація; pedagogy, education, process, methodology, techniques, organization; педагогика, воспитание, процесс, методика, приемы, организация