Ігрові методи і прийоми як засіб корекційно-розвиткової роботи з формування лексико-граматичної сторони мовлення у дошкільників із загальним недорозвиненням мовлення ІІІ рівня - Славгородська, Маргарита (My University, 2024)
Кваліфікаційна робота магістра присвячена питанням організації освітньо-розвиткової роботи з питань формування лексико-граматичної сторони мовлення дітей старшого дошкільного віку із загальним недорозвиненням мовлення ІІІ рівня. За результатами опрацювання завдань педагогічного дослідження було проведено аналіз науково-методичної літератури, підставі якого було розроблено експериментальну діагностичну і корекційну програму формування лексико-граматичної сторони мовлення у дітей старшого дошкільного віку із загальним недорозвиненням мовлення ІІІ рівня, які пройшли апробацію в реальних педагогічних умовах.The master's qualification work is devoted to the organization of educational and developmental work on the formation of the lexical and grammatical aspects of the speech of children of older preschool age with general underdevelopment of speech of the III level. According to the results of the pedagogical research tasks, an analysis of the scientific and methodological literature was conducted, based on which an experimental diagnostic and correction program was developed for the formation of the lexical-grammatical side of speech in older preschool children with general underdevelopment of level III speech, who were tested in real pedagogical conditions.
Славгородська М. О. Ігрові методи і прийоми як засіб корекційно-розвиткової роботи з формування лексико-граматичної сторони мовлення у дошкільників із загальним недорозвиненням мовлення ІІІ рівня : кваліфікаційна робота магістра / Маргарита Славгородська, студентка 611 сол гр.; наук. керівник Алла Яцинік. – Харків, 2024. –70 с.
Keywords: загальне недорозвинення мовлення, освітньо-розвиткова робота, лексико-граматична сторона мовлення, діти старшого дошкільного віку, ігрові методи і прийоми, дидактична гра; general underdevelopment of speech, educational and developmental work, lexical-grammatical side of speech, children of older preschool age, game methods and techniques, didactic game