Гуманізація освітнього процесу в умовах воєнного стану: нормативний аспект - Репко, Інна; Одарченко, Вероніка; Задорожня, Яна (My University, 2022)
З моменту введення воєнного стану в Україні, що регламентують пріоритетні напрями здійснення освітнього процесу у закладах освіти гуманістично зорієнтовані та сприяють виробленню нової системи цінностей у здобувачів освіти та формуванню нових етичних відносин між учасниками освітнього процесу. Автори у дослідженні аналізують основні нормативні документи МОН України щодо реалізацію принципу гуманізації освіти в умовах воєнного стану в Україні.
Репко І. П. Гуманізація освітнього процесу в умовах воєнного стану: нормативний аспект / І. П. Репко, В. І. Одарченко, Я. І. Задорожня // Сучасні тенденції розвитку науки й освіти в умовах поглиблення євроінтеграційних процесів : збірник тез доповідей за матеріалами ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Мукачево, 12-13 травня 2022 р.). – Мукачево : Вид-во МДУ, 2022. – С. 159–161
Keywords: освітній процес, заклад освіти, учасники освітнього процесу, нормативний аспект, воєнний стан; educational process, educational establishment, participants of the educational process, normative aspect, martial law