Сценічне обличчя: візуальна «архітектура» як частина вокальної акустики - Плаксіна, Олена; Тищик, Вадим (My University, 2025)
Стаття присвячена дослідженню взаємозалежності між зовнішньою експресією вокаліста та фізичними параметрами звукоутворення, де ключовим об’єктом аналізу постає «сценічне обличчя» як складна біомеханічна конструкція.
Keywords: вокальна акустика; сценічне обличчя; резонаторна система; біомеханіка співу; артикуляційна архітектура; вокальна маска; vocal acoustics; stage face; resonator system; biomechanics of singing; articulation architecture; vocal mask