Розвиток творчого мислення студентів на індивідуальних заняттях з хорового диригування - Башевська, Марина; Колеснікова, Марина (My University, 2023)
У роботі розкрита проблема діяльності викладача диригування, яка полягає не тільки в тому, щоб дати знання техніки диригування. Важливіше допомогти студентові стати фахівцем, що вміє спілкуватися з дитячим хоровим колективом за допомогою жесту і міміки, особистістю, що вміє думати, фантазувати, діяти. Однією з умов, що сприяє розвиткові творчого мислення студентів на заняттях з диригування, є розв’язання творчих задач. Творчі задачі визначаються музичним матеріалом різноманітного змісту і різного ступеню труднощів. Крім традиційного шляху роботи над твором: аналізу, програвання (уявного або на інструменті), обговорення художніх особливостей твору, можна застосувати і засоби техніки диригування
Башевська М. Л. Розвиток творчого мислення студентів на індивідуальних заняттях з хорового диригування / М. Л. Башеська, М. Л. Колеснікова // Innovations and prospects in modern science : Proceedings of the 4th International scientific and practical conference (Stockholm, Sweden 10-12.04.2023). – Stockholm, 2023. – P. 234–238.
Keywords: студенти, диригування, інформація