Формування ключових компетентностей учнів в умовах Нової української школи - Прокопенко-Дубова , Д. Ю.; Ільїна , Олена (My University, 2024)
Текст присвячений компетентнісному підходу в освіті та його значенню для професійної підготовки майбутніх педагогів. Розглядаються ключові компетентності, їх формування у процесі навчання та нормативне забезпечення цього процесу в Україні. Наголошується на необхідності розвитку комунікативних, креативних та соціально-професійних компетентностей для ефективної роботи педагогів у сучасному освітньому середовищі.
Keywords: компетентнісний підхід; ключові компетентності; професійна підготовка майбутніх учителів; модернізація освіти; Нова українська школа; професійна компетентність; competency-based approach; key competencies; professional training of future teachers; modernization of education; New Ukrainian School; professional competence