Джерела забруднення атмосфери та охорона атмосферного повітря - Аксьонова, Світлана; Пальчик, Оксана (My University, 2021)
Сьогодні стан атмосфери є дуже складним. Це відбувається через постійне надходження у повітряну оболонку Землі різних забруднювачів. Найбільшими показники забруднення повітря є у великих містах та у їх передмістях. Зараз проблема забруднення атмосфери та її охорони є досить актуальною. Уже протягом останніх 5-6 років ми спостерігаємо явище парникового ефекту, яке проявляє себе у аномально високих температурах влітку і відсутністю морозів взимку. Ця проблема виникла через байдуже ставлення людей до чистоти навколишнього середовища та недостатній контроль за цим уповноважених органів правління
Аксьонова С. Джерела забруднення атмосфери та охорона атмосферного повітря / С. Аксьонова, О. Пальчик // Проблеми та перспективи розвитку сучасної науки в країнах Європи та Азії : матеріали ХХХVІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Переяслав, 30 квітня 2021 р.). – Переяслав, 2021. – С. 18–19.
Keywords: атмосферне повітря, забруднення, джерела забруднення