Дедуктивне дослідження авторитарного стилю сімейного виховання молодших школярів - Шукалова, Ольга (My University, 2013)
Стосунки між батьками та дітьми знаходять своє віддзеркалення в наявних класифікаціях типів сімейного виховання, які в основному не суперечать, часто доповнюють, а іноді - повторюють одна одну. Авторитарний стиль сімейного виховання сприяє дизгармонії сімейних стосунків та негативно впливає на розвиток особистості молодших школярів.Ця стаття спрямована на ґрунтовний аналіз авторитарного стилю сімейного виховання, а також практичне дослідження структурних компонентів даного стилю у групі батьків молодших школярів.
Keywords: авторитарний стиль виховання, сімейні стосунки, молодший шкільний вік, батьки; authoritarian style of education, family relations, junior school age, parents; авторитарный стиль воспитания, семейные отношения, младший школьный возраст, родители