Хорове мистецтво в контексті соціокультурних трансформацій сучасності - Жилкіна, Олена; Цехмістро, Ольга; Шатохіна, Галина (My University, 2026)
У статті досліджується хоровий спів як форма колективної культурної практики, що функціонує на перетині мистецтва, соціальної взаємодії та психоемоційної підтримки. Розглянуто сучасний стан української хорової культури, зокрема процеси оновлення репертуару, інституційні трансформації та роль фестивальних ініціатив у збереженні професійної стабільності. Акцентовано значення хорового мистецтва як середовища формування колективної ідентичності та міжкультурної комунікації
Keywords: хоровий спів; колективна музична практика; соціальна взаємодія; культурна ідентичність; цифрові формати; українська хорова культура; choral singing; collective musical practice; social interaction; cultural identity; digital formats; Ukrainian choral culture