Проектування мобільних додатків в інтегрованому середовищі розробки netbeans для навчання інформатики учнів старшої школи - Брілліантов, Антон (My University, 2019)
У кваліфікаційній магістерській роботі проаналізовані теоретичні основи використання мобільного навчання в старшої школі, особливості використання інтегрованого середовища розробки NetBeans та Android Studio на уроках інформатики, проаналізована характеристика та принципи проектування мобільних додатків. Наукова новизна результатів дослідження полягає у тому, що було удосконалено процес навчання програмування за рахунок розробки та упровадження в освітній процес мобільних додатків за допомогою інтегрованого середовища розробки програмного забезпечення NetBeans Android Studio. Практичне значення дослідження визначається тим, що у дослідженні використовувався досвід розробки програмних додатків мовою Java для навчання програмування учнів старшої школи. Результатом дослідження є рекомендації по використанню мобільних додатків для навчання учнів старшої школи інформатики. Робота складається зі вступу, двох розділів, висновків, списку використаних джерел (52 найменувань) та 3 додатків. Загальний обсяг роботи складає 70 сторінок основного тексту та містить 2 таблиць та 24 рисунків. Ключові слова: програмне забезпечення, програмування, інтегроване середовище розробки, мобільні додатки.
Брілліантов А. Проектування мобільних додатків в інтегрованому середовищі розробки netbeans для навчання інформатики учнів старшої школи : пояснювальна записка до магістерської роботи здобувача вищої освіти другого (магістерського) рівня ОПП «комп’ютерні науки» / А. Брілліантов; наук. керівник : канд. техн. наук, доц. С. Нікольський. – Харків, 2019.
Keywords: програмне забезпечення, програмування, інтегроване середовище розробки, мобільні додатки