Медіаторство як ефективний засіб психологічної допомоги у вирішенні сімейних конфліктів. - Губанова, Ольга (My University, 2020)
Магістерська робота складається з двох розділів. У першій частині, теоретичній, розглянуті питання про сімейні конфлікти та основні підходи щодо їх дослідження, представлений теоретико-методологічний аналіз медіації як засобу психологічної допомоги у вирішенні сімейних конфліктів, проаналізовано особливості сімейної медіації, зокрема морально-психологічні умови участі, етапи, стадії. У другій частині, експериментальній, розкривається суть та зміст проведення експерименту, детально охарактеризовано практичні етапи впровадження корекційної програми, мета якої полягає у обговоренні, усвідомленні й опрацюванні складної конфліктної (проблемної) ситуації сімейних пар задля оптимального виходу з неї засобами технік медіаторства.
Губанова О. В. Медіаторство як ефективний засіб психологічної допомоги у вирішенні сімейних конфліктів : кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 053 Психологія / О. В. Губанова ; кер. С. М. Бужинська. – Харків, 2020. – 121 с.
Keywords: сімейні конфлікти, медіація, сімейна медіація, техніки медіації, розвивальна програма; family conflicts, mediation, family mediation, mediation techniques, development program; семейные конфликты, медиация, семейная медиация, техники медиации, развивающая программа