Адаптація учнів – запорука створення основи безпечного та дружнього до дітей освітнього середовища - Пантелеєва, Світлана; Балинська, Марина; Лук’янович, Наталія (My University, 2023)
У статті розглядається проблема адаптації проблема адаптації здобувачів освіти до навчання в освітньому закладі, при переході із молодшої школи до середньої ланки навчання та при переході до старшої школи та навчання у профільних класах. У статті розглядається тема адаптації учнів, її вплив на створення безпечного та дружнього до дітей освітнього середовища. Адаптація учнів є важливою складовою створення безпечного та дружнього до дітей освітнього середовища. Школа та вчителі повинні створювати умови для того, щоб учні відчували себе комфортно, заохочувати їх до взаємодії та співпраці. Успішна адаптація учнів допомагає забезпечити їхнє соціальне інтегрування та створює підґрунтя для їхнього подальшого навчання ірозвитку. Крім того, сприятливе й безпечне середовище в школі позитивно впливає на здоров’я та психологічний стан учнів, що, у свою чергу, сприяє покращенню результатів навчання та розвитку їхніх здібностей. Тому важливо забезпечити всі необхідні умови для успішної адаптації учнів у школі, створення дружнього й безпечного середовища для їхнього навчання та розвитку. Це може бути досягнуто шляхом спільної роботи школи, учителів, батьків і учнів над створенням сприятливої атмосфери, яка сприятиме позитивному розвитку дітей та забезпечить їхню успішну адаптацію в освітньому середовищі.
Пантелеєва С. Адаптація учнів – запорука створення основи безпечного та дружнього до дітей освітнього середовища / С. Пантелеєва, М. Балинська, Н. Лук’янович // Джерело педагогічних інновацій. Безпечна освіта : науково-методичний журнал / Харківська академія неперервної освіти, 2023. – Вип. № 1(41). – С. 140–145
Keywords: адаптація, безпечне освітнє середовище, соціальне інтегрування, навчання, розвиток; adaptation, safe educational environment, social integration, training, development