ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ МОТИВАЦІЇ ДО ПЕДАГОГІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ - Павлова, Олена (My University, 2019)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 – теорія і методика професійної освіти. – Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка, Глухів, 2019. У дисертації розв’язано актуальне наукове завдання формування професійної мотивації до педагогічної діяльності в майбутніх учителів початкових класів. У роботі проаналізовано стан розробленості означеної проблеми та аргументовано роль професійної мотивації в майбутній педагогічній діяльності вчителів початкових класів. Уточнено сутність професійної мотивації до педагогічної діяльності майбутніх учителів початкових класів та її структуру. Визначено критерії, показники та схарактеризовано рівні сформованості. Теоретично обґрунтовано та експериментально перевірено ефективність педагогічних умов формування професійної мотивації до педагогічної діяльності в майбутніх учителів початкових класів. Розроблено модель та методику формування професійної мотивації до педагогічної діяльності в майбутніх учителів початкових класів.
Keywords: педагогічні умови, мотивація, професійна мотивація, педагогічна діяльність, майбутні вчителі початкових класів, професійна підготовка, модель формування професійної мотивації до педагогічної діяльності в майбутніх учителів початкових класів, методика формування професійної мотивації до педагогічної діяльності в майбутніх учителів початкових класів; pedagogical conditions, motivation, professional motivation, pedagogical activity, future elementary school teachers, professional training, model of forming future elementary school teachers’ professional motivation for pedagogical activity, methodics of forming future elementary school teachers’ professional motivation for pedagogical activity; педагогические условия, мотивация, профессиональная мотивация, педагогическая деятельность, будущие учителя начальных классов, профессиональная подготовка, модель формирования профессиональной мотивации к педагогической деятельности у будущих учителей начальных классов, методика формирования профессиональной мотивации к педагогической деятельности у будущих учителей начальных классов