Підготовка майбутніх учителів до інклюзивного навчання в контексті оновлення педагогічної освіти - Сохранич, Анна; Ільїна , Олена (My University, 2025)
Текст розкриває значення інклюзивної освіти в Україні та підкреслює необхідність рівного доступу до якісної освіти для всіх учнів, зокрема з особливими освітніми потребами. Акцент зроблено на підготовці педагогів нової формації, їхній професійній компетентності, психологічній гнучкості та здатності створювати комфортне й безпечне освітнє середовище. Висвітлено роль науково обґрунтованих педагогічних умов для формування інклюзивної компетентності у відповідності до вимог Нової української школи.
Keywords: інклюзивна освіта; професійна готовність педагогів; Нова українська школа; особливі освітні потреби; педагогічні умови; компетентнісний підхід; inclusive education; professional readiness of teachers; New Ukrainian School; special educational needs; pedagogical conditions; competency-based approach