Взаємодія університетів, шкіл і громадських організацій у процесі підготовки вчителів до роботи з обдарованими дітьми (досвід США) - Бельмаз, Ярослава (My University, 2020)
У статті розглядається питання обдарованих дітей. Увага фокусується на підготовці вчителів до роботи з обдарованими дітьми. Автор аналізує американський досвід співпраці університетів, шкіл та громадських організацій в процесі підготовки вчителів до роботи з обдарованими та талановитими дітьми та молоді Було визначено, що у США реформа партнерських відносин між різними організаціями при підготовці вчителів для роботи з обдарованими дітьми починається на рівні університетських програм підготовки таких педагогів, розповсюджується на загальноосвітні навчальні заклади, в яких працюють учителі з обдарованими дітьми і далі охоплює суспільство в цілому, що відбивається в організаційній звітності.
Бельмаз Я. Взаємодія університетів, шкіл і громадських організацій у процесі підготовки вчителів до роботи з обдарованими дітьми (досвід США) / Я. Бельмаз // Scientific journal innovative solutions in modern science : Dubai, 2020. – # 3 (39). – P. 36-48.
Keywords: обдаровані діти, підготовка вчителів, університетські програми підготовки, співпраця, громадські організації, школа; gifted children, teacher preparation, university training program, partnership, public organization, school; одаренные дети, подготовка учителей, университетские программы подготовки, сотрудничество, общественные организации, школа