Психолого-педагогічна діагностика якості освіти у педагогічному ЗВО. Ч. 4 : Психолого-педагогічна діагностика дітей дошкільного віку - Пономарьова, Галина; Харківська, Алла; Петриченко, Лариса; Шапоренко, Христина; Пєхарєва, Світлана; Чаговець, Алла; Балла, Людмила (My University, 2018)
Навчально-методичний посібник охоплює широке коло питань дошкільної освіти, включаючи базові аспекти процесу психолого-педагогічної діагностики дітей дошкільного віку, а саме: діагностику визначення рівня засвоєння вихованцями вимог Базового компонента дошкільної освіти за освітніми лініями. У навчально-методичному посібнику розкрито сучасні вимоги до професійної підготовки магістрів дошкільної освіти, визначено особливості психологічної діагностики розвитку дітей у змісті підготовки магістрів дошкільної освіти, систематизовано доступні й інформативні методи дослідження дошкільників, що використовуються для визначення основних критеріїв психо-фізичного розвитку та підготовки до навчання у школі. Посібник призначений для студентів, магістрантів, аспірантів, викладачів закладів вищої освіти, працівників закладів дошкільної освіти, а також для тих, кого цікавлять питання діагностування особистості дошкільника.
Психолого-педагогічна діагностика якості освіти у педагогічному ЗВО : навч.-метод. посібник / уклад. : А. А. Харківська, М. В. Роганова, Л. О. Петриченко, Х. А. Шапаренко, С. В. Пєхарєва, А. І. Чаговець, Л. В. Балла; за заг. ред. Г. Ф. Пономарьової; Комунальний заклад «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради. − Харків : Андреєв К.В., 2018. – Ч. 4 : Психолого-педагогічна діагностика дітей дошкільного віку. – 322 с.
Keywords: дошкільна освіта, психолого-педагогічна діагностика, підготовка магістрів дошкільної освіти