Проблема підготовки майбутніх учителів початкових класів до інноваційної діяльності - Упатова, Ірина (My University, 2020)
Мета статті полягає в аналізі проблеми підготовки майбутніх учителів початкових класів у педагогічних закладах вищої освіти до інноваційної діяльності в умовах реформування нової української школи. Проаналізовано перспективні напрями реалізації процесу підготовки майбутніх учителів початкових класів до інноваційної діяльності, запропоновано ефективні форми і методи її організації. Доведено, що необхідною складовою в структурі підготовки до інноваційної діяльності майбутнього вчителя початкової школи є методична рефлексія власних професійних знань і педагогічної діяльності. Наведено педагогічні умови та професійно-методичні вміння (гностичні, творчо-рефлексивні), які сприяють ефективному розв’язанню проблеми дослідження.
Упатова І. П. Проблема підготовки майбутніх учителів початкових класів до інноваційної діяльності / І. П. Упатова // Інноваційна педагогіка : збірник наук. праць. – Одесса : Гельветика. 2020. – Випуск 21. – Том 3. – С. 133–136.
Keywords: підготовка майбутнього вчителя початкової школи, інноваційна діяльність, контекстне навчання, педагогічні умови, педагогічна рефлексія; training future primary school teachers, innovative activity, context learning, pedagogical conditions, pedagogical reflection; подготовка будущего учителя начальной школы, инновационная деятельность, контекстное обучение, педагогические условия, педагогическая рефлексия.