Музично-театралізована діяльність молодших школярів. Інсценізації за мотивами казок Василя Сухомлинського - Школьнік, Серафіма; Данильченко, Людмила; Цуранова, Оксана; Самойлова, Світлана; Бесшапошникова, Тетяна (My University, 2023)
Навчально-методичний посібник підготовлено з метою вдосконалення професійної підготовки фахівців музично-педагогічного спрямування в закладах передвищої та вищої освіти, зокрема реалізації творчої основи процесу викладання музичного мистецтва в закладах загальної середньої та мистецької освіти. У посібнику висвітлено педагогічні аспекти виховання духовної сфери молодших школярів, що засновані на вивченні літературної та педагогічної спадщини Василя Сухомлинського. Представлено авторський освітньо-практичний матеріал музичних інсценівок із фонограмами і мультимедійним супроводом за мотивами казок видатного українського педагога та методичні рекомендації щодо їх опрацювання з дітьми. Навчально-методичний посібник призначений здобувачам фахової передвищої та вищої освіти мистецького напряму спеціальностей 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) та 025 Музичне мистецтво для практичної діяльності в закладах загальної середньої та мистецької освіти, практикуючим учителям музичного мистецтва ЗЗСО, викладачам музичних дисциплін ЗВО для застосування в освітньому процесі.
Музично-театралізована діяльність молодших школярів. Інсценізації за мотивами казок Василя Сухомлинського : навч.-метод. посібник для здобувачів фахової передвищої та вищої освіти / С. Я. Школьнік, Л. Т. Данильченко, О. О. Цуранова, С. Б. Самойлова,. В. Бесшапошникова; Харківський педагогічний фаховий коледж Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради. – Харків, 2024. – 84 с. : ноти.
Keywords: виховання духовної сфери молодших школярів, педагогічна спадщина Василя Сухомлинського, професійна підготовка фахівців музично-педагогічного спрямування, викладання музичного мистецтва в закладах загальної середньої та мистецької освіти