ЗДОРОВ’Я ТА БЕЗПЕКА СТУДЕНТІВ У СВІТІ ІНТЕРАКТИВНИХ КОМП’ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Дехтярьова, Ю.; Дехтярьова, Олена; Пальчик, Оксана (My University, 2017)
У статті розглянуто проблему впливу інтерактивних комп’ютерних технологій на стан здоров’я студентів, зазначено умови забезпечення здоров’язбереження при роботі із SMART-інструментами. Проведено аналіз останніх досліджень, публікацій та визначено невирішені проблеми. Виявлено існування проблеми ефективного застосування інформаційних і комунікаційних технологій у вищих навчальних закладах в аспекті збе-реження здоров’я студентів. Проаналізовано вплив SMART-інструментів на здоров’я студентської молоді, окреслено можливі шляхи його зменшення. Доведено доцільність подальшого пошуку шляхів усунення негативних наслідків і розширення існуючого позитивного впливу комп’ютерної техніки. Висвітлено експериментальну базу.
Keywords: SMART-інструменти, інноваційні інтерактивні технології, здоров ’я, здоров’язбереження, комп ’ютерна грамотність, засіб навчання, освіта; SMART tools, innovative and interactive technologies, health, healthcare, computer literacy, teaching methods, education; SMART-инструменты, инновационные интерактивные технологии, здоровье, технологии сохранения здоровья, компьютерная грамотность, методы обучения, образование