Чинники становлення пізнавального інтересу як новоутворення молодшого шкільного віку - Шукалова, Ольга (My University, 2010)
Ця стаття спрямована на виявлення чинників становлення пізнавального інтересу як основного психологічного новоутворення та провідного мотиву навчальної діяльності молодших школярів. Засоби підтримки розвитку пізнавального інтересу мають реалізовуватися і вчителями і батьками, як суб’єктами педагогічного впливу. Це виявляється можливим у випадку єдності цілей та стилів шкільного і сімейного виховання.
Keywords: стиль сімейного виховання, молодший шкільний вік, пізнавальний інтерес, мотивація навчання; style of home education, junior school age, cognitive interest, motivation of teaching; стиль семейного воспитания, младший школьный возраст, познавательный интерес, мотивация обучения