Педагогічна культура викладача-філолога як основа формування особистості майбутнього вчителя української мови та літератури - Волкова, Ірина; Масло, Ольга (My University, 2018)
Узагальнено, що метою вищого навчального закладу сьогодні, крім іншого, є також створення середовища, у якому поєднано класичні й нові гуманітарні дисципліни й поєднання відомих і нових підходів до їх вивчення, єдність наукового світогляду студентів із актуалізацією гуманістичних ідеалів. З’ясовано особливості процесу формування свідомого філолога-україніста й ролі викладача-філолога в цьому процесі.
Волкова І. В. Педагогічна культура викладача-філолога як основа формування особистості майбутнього вчителя української мови та літератури / І. В. Волкова, О. В. Масло // Інновації та традиції у мовній підготовці іноземних студентів : тези доповідей міжнар. наук.-практ. семінару. – Харків : Видавництво Іванченка І. С., 2018. – С. 41–44.
Keywords: педагогічна культура, особистість, метамова, компетентнісний підхід, міждисциплінарний підхід; pedagogical culture, personality, metalanguage, competency-based approach, interdisciplinary approach; педагогическая культура, личность, метаязык, компетентностный поход, междисциплинарный поход