«Оптиміст» як тип «емотивного-Я» ідентичності англомовного дитячого поета - Пікалова, Анна (My University, 2018)
У статті акцентовано увагу на конструйованій сутності ідентичності. У роботі запропоновано принцип емотивного конструювання ідентичності дитячого поета. Окреслено генезис, детермінацію та репрезентацію ідентичності дитячого поета. У розвідці аргументовано, що ідентичність дитячого поета породжується у процесі взаємодії з конкретним культурно-соціальним середовищем, в якому творить автор, що і визначає генезис ідентичності дитячого поета. Вона визначається творчою діяльністю, що репрезентується за допомогою мовленнєвої активності через «Образ Я», що містить когнітивні, афективні і поведінкові складові. Продуктами творчості автора – його мовленнєвої діяльності – виявляються дитячі поетичні тексти. У такий спосіб і моделюється «емотивне-Я» ідентичності дитячого поета. Виокремлено типи «емотивного-Я» ідентичності такого англомовного дитячого поета, як Кенн Несбітт (Kenn Nesbitt): «гуморист», «жартівник», «витівник». Диверсифікація та з’ясування особливостей актуалізації цих підтипів дозволяють узагальнити останні в такий тип «емотивного-Я», як «оптиміст».
Пікалова А. О. "«Оптиміст» як тип «емотивного-Я» ідентичності англомовного дитячого поета / А. О. Пікалова // Науковий вісник Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. Серія: Філологічні науки (мовознавство): зб. наук. праць. – Дрогобич, 2018. – № 10. – С. 99–103. "
Keywords: ідентичність, «емотивне-Я», дитячий поет, Кенн Несбітт (Kenn Nesbitt), типи «емотивного-Я» ідентичності, «гуморист», «жартівник», «витівник», «оптиміст».; identity, "emotive-I", children's poet, Kenn Nesbitt, types of "emotive-I" of the identity, "humourist", "joker", "prankster", "optimist".; идентичность, «Эмотивная-Я», детский поэт, Кенн Несбитт (Kenn Nesbitt), типы «эмотивного-Я» идентичности, «юморист», «шутник», «затейник», «оптимист».