Освітній процес як бінарний процес управління - Репко, Інна; Домніч, Тетяна (My University, 2025)
У роботі розглянуто управління освітнім процесом як бінарний процес формування конкурентоспроможного фахівця в умовах трансформації системи вищої освіти. Обґрунтовано значення людиноцентричного та соціально-психологічного підходів в освітньому менеджменті, акцентовано увагу на суб’єкт-суб’єктній взаємодії учасників освітнього процесу. Проаналізовано соціопредметну модель управління, що поєднує розвиток особистісного потенціалу здобувача освіти та формування його професійних знань і компетентностей
Keywords: управління освітнім процесом; конкурентоспроможність фахівця; освітній менеджмент; соціопредметна модель; вища освіта; educational process management; specialist competitiveness; educational management; socio-subject model; higher education