Формування духовності особистості як складової загальнолюдських цінностей суспільства - Пєхарєва, Світлана; Пєхарєва, Альона (My University, 2018)
У статті обґрунтовані проблеми виховання духовності підростаючого покоління, що призводить до проблем із загальнолюдськими цінностями суспільства. Представлені сучасні підходи до розуміння поняття духовність, загальнолюдські цінності. Робота розкриває принципи та методи роботи із формування духовності особистості та її моральних якостей. Автори акцентують увагу на необхідності цілеспрямованої та ефективної роботи з формування особистості із притаманним їй комплексом рис та якостей, яка б відповідала вимогам сучасного суспільства.
Пєхарєва С. В. Формування духовності особистості як складової загальнолюдських цінностей суспільства. / С. В. Пєхарєва ,А. С. Пєхарєва // Духовність особистості : методологія, теорія і практика : зб. наук. праць. / [ред. колегія:  Г. П. Шевченко. (голов. ред) та ін.]. – Сєвєродонецьк : СНУ ім.  В. Даля, 2018. – С. 168-180.
Keywords: духовна культура, духовність, загальнолюдські цінності, методологія, методи, виховний процес; spiritual culture, spirituality, universal values, methodology, methods, educational process; духовная культура, духовность, общечеловеческие ценности, методология, методы, воспитательный процесс