Класифікація мотивів професійної діяльності майбутніх учителів музичного мистецтва - Білостоцька, Ольга (My University, 2017)
Структуру мотивації навчально-професійної діяльності майбутніх учителів музичного мистецтва становить ієрархічно впорядкована система мотивів зовнішнього і внутрішнього типів: пізнавальні (навчально-пізнавальні та науково-пізнавальні); професійні (прагнення досконало оволодіти майбутньою професією, мотиви професійної самоосвіти, професійного співробітництва); мотив самореалізації (потреба у самовираженні, самоактуалізації, самоствердження, демонстрація власних можливостей, самовипробування); інтерес, мотиви успіху, досягнення; мотив усунення невдач, захисту; мотив самовдосконалення; прагматичний мотив (матеріальні мотиви, мотив статусу, престижу, приналежності, кар’єрного зростання); мотив соціальної ідентифікації; соціальні (міжособистісні потреби – комунікативні мотиви (спілкування, взаємодопомоги, конформізм – нонконформізм)); зовнішні – підпорядкування вимогам викладачів, мотиви, пов’язані з виконанням завдання).
Білостоцька О. В. Класифікація мотивів професійної діяльності майбутніх учителів музичного мистецтва / О. В. Білостоцька  // Innovatívny výskum v oblasti vzdelávania a sociálnej práce : Medzinárodná vedecko-praktická konferencia (Sládkoviĉovo, 10-11.03.2017). – Sládkoviĉovo : Vysoká škola Danubius, 2017. – P. 101–104.
Keywords: майбутні учителі музичного мистецтва, мотив, мотивація; future teachers of musical art, motive, motivation; будущие учителя музыкального искусства, мотив, мотивация