ОСОБЛИВОСТІ САМОСТАВЛЕННЯ ПРАЦЮЮЧИХ ТА НЕПРАЦЮЮЧИХ ЖІНОК - Нежута, Аліна (My University, 2016)
В роботі проведено дослідження особливостей самоставлення жінок, які працюють та які на працюють. За результатами дослідження виявлено, що працюючи жінки більш впевнені у собі, самостійні, менш схильні до внутрішньо особистісних конфліктів. Не працюючи жінки більш схильні до самокопання, яке приводить до засудження своїх якостей та своєї зовнішності. Виходячи з цього у них формується внутрішньо особистісний конфлікт, який призводить до депресій, неврозів, до проблем у сімейних взаємовідносинах.
Нежута А. В. Особливості самоставлення працюючих та непрацюючих жінок / А. В. Нежута // Реалії та перспективи розвитку суспільства: соціальні, психологічні і політичні аспекти : Міжнар. наук.-практ. конф. / Ун-т Данубіус. – Сладковічево, Словацька Республіка, 2016. – С. 112–114.
Keywords: особистість, самооцінка, Я-образ, професійна діяльність, внутрішня конфліктність, самокерівництво, самозвинувачення; personality, self-esteem, self-image, professional activity, internal conflict, self-leadership, self-blame; личность, самооценка, Я-образ, профессиональная деятельность, внутренняя конфликтность, саморуководство, самообвинение