Dose dependence of hepatoprotective activity of mesenchymal stem cells exometabolites - Moskalov, Vitalii; Melnychenko, S.Yu; Bozhkov, A. I. (My University, 2022)
У тезах наведена коротка характеристика джерел виділення мезенхімальних стовбурових клітин (МСК), біологічної активності їх екзометаболітів (секретому), а також надані результати прикладного дослідження впливу різних концентрацій цільного секретому МСК на регенераційну здатність печінки. За результатами дослідження in vitro на моделі органотипової культури печінки показано, що у діапазоні 30–120 мкл/мл визначено чітку залежність між дозою та біологічним ефектом. Одержані дані можна використовувати у подальших прикладних та фундаментальних біотехнологічних дослідженнях, при розробці інноваційних лікарських засобів та під час викладання біотехнології.
Moskalov V. B. Dose dependence of hepatoprotective activity of mesenchymal stem cells exometabolites / V. B. Moskalov, S. Yu. Melnychenko A. I.Bozhkov // All-Ukrainian Conference on Molecular and Cell Biology with international participation (Kyiv, june 15-17, 2022). – Kyiv, 2022. – P. 71
Keywords: стовбурові клітини, регенерація печінки; stem cells, liver regeneration