Аналіз критеріїв управління професійним розвитком науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти України - Одарченко, Вероніка (My University, 2017)
Автор розглядає актуальність управління професійним розвитком науково-педагогічних працівників у закладах вищої освіти України як стратегічного елементу в удосконаленні освіти та підготовки кваліфікованих фахівців. У контексті постійних змін у освітньому просторі стає критично важливим не лише розвивати компетентності, але й акцентувати увагу на науковому потенціалі науковців та викладачів. У статті автором представлено аналіз критеріїв управління професійним розвитком цих фахівців в українських закладах вищої освіти як ключового фактору для забезпечення якості освіти та вдосконалення науково-дослідницької сфери. Основна мета статті полягає в проведенні аналізу критеріїв управління професійним розвитком науково-педагогічних працівників у вищих навчальних закладах України з метою виявлення оптимальних підходів та рекомендацій для підвищення ефективності цього процесу.
Keywords: управління; критерії; показники; професійний розвиток; науково-педагогічні працівники; management; criteria; indicators; professional development; research and teaching staff