Формування медіаграмотності молодших школярів в умовах цифрової трансформації освіти - Андрєєва , Анастасія (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота складається з двох розділів. У першій частині, теоретичній, представлено дефініцію «медіаграмотність» як ключової сучасної компетентності в системі початкової освіти; проаналізовано потенціал змісту початкової освіти в контексті формування медіаграмотності молодших школярів в умовах цифрової трансформації; схарактеризовано педагогічні умови формування медіаграмотності молодших школярів на уроках мовно-літературної освітньої галузі. У другій частині, дослідницькій, розкривається зміст проведення експерименту, детально схарактеризовані впроваджені педагогічні умови упровадження у зміст уроків мовно-літературної освітньої галузі інтерактивних методів навчання із застосовуванням медіатекстів та включення в тематичне наповнення уроків мовно-літературної освітньої галузі дидактичної тематики та вправ онлайн-гри «Медіазнайко»
Keywords: молодші школярі; медіаосвіта; медіаграмотність; мовно-літературна освітня галузь; інтерактивні методи; онлайн-гри «Медіазнайко; younger schoolchildren; media education; media literacy; language and literature education; interactive methods; online games ‘Media Exper