Пробація як форма ресоціалізації неповнолітніх правопорушників - Анголенко, Валентина (My University, 2015)
У статті аналізується зміст пробації як форми ресоціалізації неповнолітніх правопорушників. Характеризується соціально-педагогічна діяльність, яка є невідʼємною частиною пробаційних форм реосоціалізації неповнолітніх правопорушників, обґрунтовується дієвість пробації в ресоціалізації неповнолітніх правопорушників. Розглядаються завдання пробації неповнолітніх правопорушників, серед яких виділяють: організацію та здійснення контролю, надання соціальної та психологічної допомоги, проведення виховної та соціальної роботи з неповнолітньою особою, яка вчинила кримінальне правопорушення, організацію процесу медіації між неповнолітнім і потерпілим.
Анголенко В. В. Пробація як форма ресоціалізації неповнолітніх правопорушників / В. В. Анголенко // Педагогічні науки: теорія, історія, інноваційні технології. - Вип. № 8 (52). - Суми, 2015. - С. 234–240
Keywords: соціально-педагогічна діяльність, пробація, ресоціалізація, неповнолітні правопорушники, Закон України «Про пробацію», служба пробації; social and pedagogical activity, probation, resocialization, juvenile offender, Law of Ukraine "About a probation", probation service, mediation, centers of social rehabilitation of juvenile offenders; социально-педагогическая деятельность, пробация, ресоциализация, несовершеннолетний правонарушитель, Закон Украины «Про пробацию», служба пробации